Egyesületünk…

Csepeli Modellező Szabadidős Sportkör

Egyesületünk 1970 augusztusában alakult. Csepeli Modellező Se. néven

non profit szervezetként.

Csepelen a modellezés az 1940-esévekre vezethető vissza, melyből a mi egyesületünk is kifejlődött.

Az egyesület tagjai hazai és nemzetközi versenyeken, szép eredményekkel vesznek részt.  A Sportkör keretén belül négy önálló szakosztály működik: a repülős, az autós, a hajós, valamint a repülő modellezés történetének klasszikus szerkezeteit élethű modelleken megörökítő, antik repülős szakosztály.

2004 óta létezik egy Modellező Bemutató Csoport is, mely arra vállalkozik, hogy cégek intézmények és egyéb szervezetek kulturális, családi és sportnapjait, profi modellező bemutatóval színesítse. E mellett aktívan részt veszünk a fiatalok modellépítésre nevelésében, ahol papír, balsa, és a legmodernebb műanyagok felhasználásával készíthetik modelljeiket. A modellezés olyan összetett sportág, amely fejleszti az anyagismeret, szerszám ismeretét és használat, a térlátást, aerodinamikai és hidrodinamikai ismereteket. Ezen felül megtanít a természet szeretetre, tiszteletre, egészséges mozgást nyújt, nagyfokú pontosságra és találékonyságra oktat.

Minden év júliusában Kunszentmiklóson nyári tábort szervez a Sportkör, mely keretén belül izgalmas versenyeket, ügyességi játékokat, élménybeszámolókat, technikai fogásokat és szakmai eszmecseréket tartunk.

Minden modellezés iránt érdeklődőt szívesen látunk!

Vélemény, hozzászólás?